Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ξανα - Επαναλαμβάνω - Πάλι / ΑΝΤΙΦΑ HIPHOP

Ο φασισμός αυτός κάθε αυτός  , δεν προέρχεται μόνο από το οικονομικό κεφάλαιο ,αλλά κι από την εξουσία (στην όποια μορφή της) , και από την καθημερινή μας ζωή , όπως : Πατριαρχία, Σεξισμός, Ξενοφοβία, Θρησκεία , Σχολείο , Εργασία και κάθε τι άλλο που μπορεί να επιβάλλει το διαχωρισμό σε ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους.
Είναι ένα φαινόμενο που θα το βρεις στο δρόμο να βαράει μετανάστες, να προσβάλλει και να βρίζει ομοφυλόφιλους,  να κατευθύνει ζωές (ο μπαμπάς & η μαμά θέλει το γιο δικηγόρο και την κόρη νοικοκυρά) , να χτυπάει και να μη σέβεται το σύντροφό του , να εκβιάζει με απουσιολόγια και υπερωρίες αμισθί .

Οι ρίζες του Hip Hop , βρίσκονται βαθιά χωμένες στα Ghetto της Αμερικής , Ghetto που πλαισιώθηκαν από μαύρους , βίαια διωγμένους  από την Αφρική , με σκοπό την εκδούλευση τους. 
Ήταν και είναι μια κουλτούρα , αντιστασιακή , αντιρατσιστική και γενικότερα αντιφασιστική , στον εξουσιαστικό κλοιό και σε ότι τον πλαισιώνει.
Γεννήθηκε απ' την ανάγκη καταπιεσμένων ανθρώπων για ελευθερία και ισότητα.

Από τα τέλη του 80' , όλο αυτό το βαθιά πολιτικοποιημένο και ανατρεπτικό είδος βεβαίως κατέρρευσε.
Ο καπιταλισμός και τα παράγωγά του το ρούφηξε και ακολούθησε η ένταξη του στο σύστημα με φαντασμαγορικές συναυλίες, bitches , money και Kings να παίρνουν τη θέση των τότε αγωνιζόμενων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. 
Αυτό δεν άργησε να εξαπλωθεί , να μπερδευτεί και εντέλει να διαιωνιστεί μέχρι και σήμερα.
Η λέξη ''Nigga'' έχει γίνει ορόσημο και σημαία ανά τον κόσμο και τα προάστια , μέχρι και από λευκούς HipHopers , και ''φτύνεται'' στα τραγούδια συνεχώς. 
Μπάτσοι και εθνίκια πλέον χώνουν ρίμες , κάνουν break , βάφουν και σκρατσάρουν, κι όλο αυτό αποδεκτό . . . ???

Εδώ παραθέτουμε κάποια λόγια του ''γκουρού'' της εξέγερσης των μαύρων τη δεκαετία του 1960 Malcolm X : 
Eίστε αυτό που ονομάζεστε, και από τη στιγμή που δεν είστε σε θέση να ελέγχετε το όνομά σας, τότε μοιραία θα έχετε εκείνη την ταυτότητα και εκείνη την ιστορία που αυτός που σας ονομάζει, ορίζει να έχετε.

Με λίγα λόγια , βαθιά δεδομένες - αυτονόητες έννοιες και αξίες παρουσιάζονται σήμερα στην κουλτούρα που αγαπήσαμε - χαμένες , μπερδεμένες , έως και αντίθετες. 

ΤΟ HIPHOP ήταν , είναι και θα είναι 
ένα αντιφασιστικό είδος μουσικής και έκφρασης.
Υπερβολή το ''ΑΝΤΙΦΑ HIPHOP''.
Σαν να λέμε ''Ξανα - Επαναλαμβάνω - Πάλι''






Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ ΤΟ HIP HOP ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Ήταν πέρυσι που ...

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012


Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η διαδικασία ξεπουλήματος του μπαρουτάδικου. Μέρος στο οποίο έχουμε μεγαλώσει και ανέκαθεν ήταν τόπος συνάντησης και δράσης hip hopάδων και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα στο χώρο του πατινάζ όπου κατά καιρούς έχει αγκαλιάσει γκραφιτάδες, b-boys, bmxάδες, mc's, dj's και φυσικά skateάδες οι τοπικοί αρχοντίσκοι έχουν στο μυαλό τους να τσιμεντώσουν ένα κομμάτι αυτού χτίζοντας έναν ακόμη βρεφονηπιακό σταθμό (την στιγμή που υπάρχουν ήδη αρκετοί που υπολειτουργούν και στην γύρω περιοχή άδεια σχολεία λόγω συγχωνεύσεων, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το έργο αυτό αν όντως υπήρχε ανάγκη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΦΡΑΓΚΑ). Αναλυτικότερα μπορείτε να τσεκάρετε όλο το χρονικό των δράσεων στο παρακάτω λινκ: 

Εμείς ως συνέλευση "Υπόγειος Ήχος" και hip hop συλλογικότητα αποφασίσαμε να βρισκόμαστε κάθε μέρα εκεί (πατινάζ) με μουσικές, δηλώνοντας έτσι και έμπρακτα πως το hip hop είναι παντού και αλληλέγγυο στον αγώνα ενάντια της κάθε μορφής εκμετάλλευσης της κοινωνίας. Καλούμε όποιον μας νιώθει, καθημερινά  στο χώρο να αράξουμε και να  ανταλλάξουμε δυο κουβέντες...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ
ΤΟ HIP HOP ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!


Είναι φέτος που ...

Μετά από διαρκείς και αρκετούς αγώνες (εκτός και εντός του χώρου του Πατινάζ / Μπαρουτάδικο) , πορείες , ξενύχτια και καρτέρια για μπάτσους και εργολάβους , μουσικά event, χαριστικά παζάρια , συλλογικές κουζίνες , μαθήματα χορού που στήνονταν και πλαισιώνονταν από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και κατοίκους της γειτονιάς, το μήνυμα εστάλει και οι παραλήπτες  (Εργολάβοι - Δήμαρχοι - Μπάτσοι) ,
κατάλαβαν πως είναι πάρα πολύ ''λίγοι'' , μπροστά στον κοινωνικό αγώνα ο οποίος ήταν , είναι και θα είναι αναφορά στον αξιακό κώδικα και τη συνείδηση κάθε αγωνιζώμενου ανθρώπου που δεν ανέχεται ούτε τον ευτελισμό των κοινωνικών αξιών αλλά ούτε και τον εκβιασμό από αφεντικά - μπάτσους και εξουσία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΕ 
ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.






Το Hip Hop , θα είναι πάντα εκεί.
Στους δρόμους, στα πάρκα στις γειτονιές, εκεί δηλαδή που γεννήθηκε, και για τους λόγους που υπάρχει .

**Υπόγειος Ήχος - Hip Hop συλλογικότητα από τα δυτικά**




Νίκη στο «Πατινάζ» με ακύρωση του προσχηματικού έργου. Το Μπαρουτάδικο τσιμέντο δεν θα γίνει…
Με δεδομένη την απόσυρση του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο ανέγερσης του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Μπαρουτάδικο -και συγκεκριμένα στο Πατινάζ- και με δεδομένη την ανακοίνωση του δήμου Αιγάλεω σχετικά με «χρηματοδότηση για πράσινη ταράτσα του 5ου βρεφονηπιακού που βρίσκεται στην Π. Καβάλας» μπορούμε να μιλάμε για ακύρωση του έργου και σωτηρία του «Πατινάζ» από τα νύχια του δήμου και των εργολάβων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια νίκη όλων όσοι αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τα αυτονόητα από μια περιβαλλοκτόνα λαίλαπα που έχει απογειωθεί με τα φτερά του Μνημονίου. . . .

xoroi2
bazant
Αναδημοσίευση από το άρθρο της Κατάληψης Σινιάλο, όλο το άρθρο εδώ : https://sinialo.espiv.net/?p=12590

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κουβέντα - Συνέλευση - Υπόγειος Ήχος - Τρίτη 3.12.2013 - Στις 19:00

Καλησπέρες σε όλες και όλους. Καλό μήνα και τα μυαλά στα κάγκελα με ατόφιο HIP HOP.

Σήμερα ΤΡΙΤΗ 3.12.2013 (όπως και κάθε ΠΡΩΤΗ Τρίτη του μήνα) , θα μας βρείτε στην Κατάληψη Παπουτσάδικο  , όπου και θα πραγματωποιηθεί  κουβέντα - συνέλευση πάνω σε θέματα οργανωτικά , διαχειριστικά , πολιτικά και φυσικά θέματα που αφορούν το σύνολο της Κατάληψης που μας στεγάζει.

Σας περιμένουμε , να κάνουμε όλοι μαζί (εξαιρούνται πάσης φύσεως φασιστοειδή και το εύρος τους) το Hip Hop δυνατό και επικίνδυνο στις γειτονιές μας.