Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ-



ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
''Λίγο χρώμα που απόμεινε στο χάος του τσιμέντου ,
θα το υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα –
αναδάσωση σε κάθε τετραγωνικό που το καλύπτουν με μπετό
εμπλουτίζοντας ταμεία''

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για την τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου/Πατινάζ από τον πρώην δήμαρχο του Αιγάλεω, ''Καρδαρά'' , ο οποίος είχε τη σύσσωμη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου , την άγονη προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αγώνων για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου από εντεταλμένες δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από συνεχείς αγώνες τόσο των κατοίκων της περιοχής αλλά και διάφορων συλλογικοτήτων , έχουμε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του εργολάβου που είχε αναλάβει και τελικά - την αναστολή του έργου.

Λίγους μήνες μετά , μια νέα δημοτική αρχή ''αριστερών'' πεποιθήσεων , ένας νέος ''καλοθελητής'' εργολάβος και άλλοι πρόθυμοι ακόλουθοι των παραπάνω , ανοίγουν πάλι τους ασκούς του Αιόλου για το Μπαρουτάδικο, με απειλές από το νεοεκλεχθέντα δήμαρχο Μπίρμπα, πως θα ενεργοποιήσει κόσμο , φιλικά προσκείμενο προς τη υλοποίηση του έργου – ώστε να έρθει σε αντιπαράθεση – ρήξη με τους κατοίκους και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους που υπερασπίζονται το χώρο.
[Εδώ κάπου γελάμε μόνο στη σκέψη ότι κάποιος Αιγαλιώτης θέλει να κουτσουρευτεί ακόμη πιο πολύ το πάρκο που όλοι μεγαλώσαμε ,αγαπήσαμε, ζήσαμε και εξακολουθούμε]

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
''παρακαταθήκη για τις νέες γενιές από τσιμέντο χορτάσανε, είσαι μέσα τι λες?
Πάμε να αφήσουμε δομές, ελεύθερες σα χθες, έχουν πληθύνει τόσο πολύ πια οι φυλακές''


Εμείς ως Υπόγειος Ήχος (μουσικοπολιτική HipHop συλλογικότητα) και ως κάτοικοι της περιοχής και των περιοχών γύρω από το Μπαρουτάδικο , δηλώνουμε πως γι'άλλη μια φορά θα ενισχύσουμε τον Αγώνα όλων των αντιστεκόμενων.

απέναντι στο φρικιαστικό και -για την κονόμα μόνο- έργο
απέναντι σε δημάρχους , εργολάβους , μπάτσους
απέναντι σε οποιονδήποτε δέχεται να υποβαθμίσει κάθε κοινωνικής αξίας χώρο
απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν λίγο-λίγο το πάρκο που μεγαλώσαμε και μας έκανε να αγαπήσουμε την κάθε στιγμή.

Ήμασταν , είμαστε και θα είμαστε διαμετρικά αντίθετοι μαζί σας. Μέχρι οι αγώνες και οι φωνές μας να στοιχειώσουν κάθε πάρκο , κάθε πλατεία και τις ίδιες τις ζωές σας.

''Δε θα επιτρέψουμε το Μπαρού να φορέσει γκρίζα ενδυμασία
ο εκφοβισμός τους δεν πιάνει – πακέτο
δήμαρχος – εργολάβοι και αστυνομία''
Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ
   

Υπόγειος Ήχος, Σεπτέμβρης 2014